Sidebar

Luna septembrie a fost una foarte bună din punct de vedere al investițiilor realizate în orașul Băicoi. L-am provocat pe primarul Marius Constantin să ne povestească „pe repede înainte” ce s-a reușit în această lună. Iată ce am aflat.

Marius Constantin: ”La preluarea mandatului de primar, infrastructura stradală a orașului Băicoi era într-o stare foarte proastă. Lucrările de canalizare au stricat și ceea ce era mai bun, astfel că refacerea străzilor a devenit o prioritate pentru mandatul meu. Am realizat foarte multe asfaltări, despre care v-am informat în fiecare număr al ziarului „Curierul de Băicoi”, dar durerea cea mai mare era strada Republicii.
După ce anul trecut am asfaltat strada Independenței de la Liliești până la canton, iată că, luna această, am reușit să ne ținem de promisiune și am asfaltat și strada Republicii, de la Liliești până la DN1, aproape de Paralela 45. Nu am putut să asfaltăm un tronson din zona blocuri Liliești care se mai află în garanție, deoarece asfaltarea acestui tronson s-a realizat în 2016 de către fosta administrație.
Au fost turnate două straturi de asfalt cu grosime de 10 centimetri și am ținut să avem o lucrare de calitate, să nu mai avem probleme mulți ani de aici înainte. S-a lucrat rapid, pentru că am cerut constructorului să țină cont că este o arteră foarte circulată și să aducă resurse suficiente pentru a nu se tărăgăna lucrările. Pentru că și vremea a fost foarte bună în această perioadă, am reușit să așternem stratul de asfalt în circa 10 zile pe toată lungimea care a intrat în reabilitare.
Au mai rămas de asfaltat alveolele care s-au format între stâlpi, pentru că acolo nu a putut interveni finisorul mare. Dar se lucrează și la asfaltarea alveolelor, folosindu-se un finisor mai mic și în câteva zile asfaltarea va fi finalizată 100%.
Lucrarea poate fi considerată cea mai importantă, pentru că este artera principală a orașului, folosită de foarte mulți băicoieni, dar și de cei care tranzitează dinspre Valea Prahovei spre Valea Teleajenului și Valea Doftanei. Era și o carte de vizită pentru orașul nostru. După câțiva kilometri de gropi, ce părere puteau să-și facă despre Băicoi cei care traversau orașul?
Nu ne vom opri aici cu înfrumusețarea arterei principale. Avem în vedere ca în anumite zone să plantăm arbuști, pentru că a dispărut complet orice urmă de verde de la marginea suprafeței carosabile și până la garduri. Trebuie să avem grijă și de sănătatea oamenilor, astfel că trebuie create și zone verzi. De aceea, în decursul a mai multor ani vom reașeza tot ceea ce este verde pe strada principală. Am găsit niște arbuști care nu ocupă o bază foarte mare și care cresc foarte repede, nu foarte înalți, pe care îi vom amplasa la marginea trotuarului”.
Pentru că am asfaltat pe toată lățimea străzii, din bordură în bordură, ne gândim să amenajăm o pistă de biciclete, atât pe strada Republicii, cât și pe strada Independenței. De asemenea, se vor realiza și toate marcajele necesare.

Sursa: Curierul de Băicoi, nr. 21, septembrie 2018

Acest site folosește „cookie”. Pentru mai multe informații, consultați „Politica de cookie”.