Sidebar

Și pentru anul 2022, Primăria Orașului, prin intermediul Gospodăriei Locale, ridică gratuit resturile vegetale de la cetățeni, după un program bine stabilit. Primarul Marius Constantin îi roagă pe cetățeni să respecte programul și să solicite tocătorul de resturi vegetale dacă au cantități de care vor să se debaraseze.

Iată ce a precizat primarul orașului: „Din anul 2017 am reușit cu cei de la Gospodăria Locală să stabilim un program pentru ridicarea resturilor vegetale. Astfel, încercăm să ferim oamenii de două mari pericole: pericolul de incendii și disconfortul olfactiv pentru vecini.

Încă din 2017, am făcut un program prin care cei de la Gospodăria Locală să fie prezenți pe fiecare stradă a orașului Băicoi o dată pe lună și să ridicăm aceste resturi vegetale. Avem 220 de străzi în Băicoi și nu putem să ajungem cu camionul sau tractorul în fiecare zi pe fiecare din aceste străzi. Ar fi un consum nejustificat de resurse, plus că nu am putea face față. De aceea, cred că ridicarea deșeurilor o dată într-o lună pe fiecare stradă este viabilă, mai ales că avem și experiența anilor precedenți, când totul a mers foarte bine.

Nu toți băicoienii au înțeles ce înseamnă respectarea programului de colectare, ce înseamnă acest ajutor venit din partea Primăriei. Trebuie să vă informez că în nicio localitate din județul Prahova nu ridică aceste resturi vegetale, mai ales că noi am făcut acest lucru gratuit. Și o să fie gratuit și în continuare.

Rugămintea este să studiem cu toții programul, să vedem exact când este strada noastră prinsă în acest grafic și să scoatem resturile vegetale în ziua aceea sau maxim cu o zi înainte. Aveam situații destul de multe în care treceau cei de la Gospodărie și a doua zi pe aceeași stradă oamenii scoteau resturile vegetale, deși tractorul sau camionul venea tocmai peste o lună. Sper să fie din ce în ce mai puține persoane care să nu respecte acest program anunțat din timp.

Cei care vor scoate în afara programului vor fi atenționați de către Poliția Locală să le bage în curte și să le scoată atunci când strada este programată. În momentul în care li se va atrage atenția vor primi din partea polițiștilor și programul în care este specificată ziua din fiecare lună în care trece tractorul sau camionul de la Gospodărie.

Au fost situații în care unii cetățeni au scos cantități foarte mari și au blocat inclusiv o bandă de mers, ceea ce nu este corect. Pe de altă parte, am decis să nu mai ridicăm gratuit cantități foarte mari de resturi vegetale, de la aceeași persoană. Rugăm pe cei care scot remorci întregi de resturi vegetale să se adreseze Gospodăriei Locale și să solicite tocătorul pe care îl avem în dotare. Deocamdată, nu avem o platformă autorizată unde să ducem aceste resturi vegetale și, de aceea, nu putem prelua cantități foarte mari. Am fost nevoiți ca de la anumite gospodării să ridicăm și câte trei-patru camioane. Oamenii își curățau întreaga livadă și o scoteau în stradă. Lucrul acesta nu este corect. Există prin hotărâre a Consiliului Local stabilită o taxă prin care se poate închiria tocătorul. Pe toată durata închirierii, tocătorul este însoțit de un angajat de la Gospodărie, astfel încât manipularea să se facă în condiții de siguranță”, a precizat edilul orașului Băicoi.

Sursa: Curierul de Băicoi nr. 61

Acest site folosește „cookie”. Pentru mai multe informații, consultați „Politica de cookie”.